06 de novembre 2005

XMedia

L'escrit d'avui, més que referir-se a programari interessant trobat per la xarxa, es refereix a maquinari, si bé que cal un programari específic.
Us vull parlar de l'Xmedia. Finalment, surt al mercat a un cost raonable un aparell que combina les propietats de qualsevol PC amb les de la televisió i el vídeo o DVD. És a dir, que podrem descarregar-nos pel·lícules al nostre aparell d'Xmedia i veure-les al televisor des del sofà de casa.
Em sembla que aquesta és la primera passa per aconseguir una televisió digital interactiva, millor que la TDT. D'aquesta manera, enlloc d'empassar-nos el que facin per la tele, podrem descarregar-nos allò que ens interessi o programar l'Xmedia per tal que ens gravi amb qualitat digital allò que desitgem.
De moment, he trobat un parell d'aparells al catàleg de Beep. Són l'X-Media S630 i l'X-Media D630, suposo que d'aquí uns mesos els preus baixaran una miqueta més i les prestacions augmentaran.
Seguint en aquesta línia, les millores poden arribar-se a concretar a l'aula. Moltes escoles, per no dir totes, tenen televisor, vídeo, DVD o combo i ordinador amb connexió a internet. Amb aquest nou producte, podrem tenir-ho tot en un sol aparell. Ara veurem si la voluntat política ho fa possible o, com gairebé sempre, l'escola és la darrera institució a posar-se al dia...