26 d’octubre 2005

Google earth

Aquesta és una eina relativament nova de Google, però que crec que hauria d'estar a totes les escoles. La podeu descarregar gratuïtament a Google Earth.
La versió gratuïta està molt bé i permet treballar la geografia mundial perfectament.
Amb aquest programa s'acaben els problemes de reproduir un planisferi sobre pla (com hem tingut tota la vida) i les discussions sobre l'espai que ocupa cada continent, com va passar amb el mapa de Peters.
El problema d'aquesta versió gratuïta és la ressolució. A les zones poblades i punts importants de la geografia mundial la ressolució és bastant alta, però no podem dir el mateix d'altres zones. En poques paraules, la versió gratuïta, no ens servirà per treballar tota la geografia catalana, doncs no podrem treballar depèn de quina zona (Montseny, Montsec, alguns rius...).
Amb tot, però hi ha dues versions més que deuen ser realment espectaculars i que sí que deuen tenir una ressolució prou bona per treballar a l'aula.
Un altre aspecte que m'ha agradat és que en tot moment et marca l'altitud i la latitud exacta d'on està el cursor, de manera que també es pot aprofitar aquest programa per treballar aquest aspecte.
En fí, el considero un molt bon recurs, que hauria de ser a totes les aules i llars enlloc de l'analògic atlas.